Nieuws

Bezoek aan Oceanium Blijdorp

Op de eerste echte zonnige dag dit voorjaar bezochten we met 33 deelnemers het Oceanium voor een rondleiding achter de schermen. Op deze zonnige 2 april maakten we even rond 11:00 de groepsfoto en ontvingen we de gidsen met luid gejuich. In drie groepjes werden we rondgeleid en kregen we allerlei wetenswaardigheden over het oceanium, het OW leven en de techniek.

Read more

Er is een Dolphin-tje geboren!

Monica is op eerste kerstdag (!) mama geworden van Maddie Lynn. We hopen in het nieuwe jaar ons nieuwe Dolphin-tje snel eens in zwembad te kunnnen begroeten.

Read more

Helmduiken: spannend maar vooral erg leuk!

Vrijdag 2 december verzamelden we met een klein groepje (Christiaan, Arjen, Rene, Ferdi, Dustin, Aororra en Linda) eerder dan normaal ivm de briefing voor het helmduiken. Kees en Frank, de instructeurs, hebben allemaal spullen bij zich en natuurlijk ook 2 bronzen helmen. We krijgen uitleg over wat we kunnen verwachten en hoe deze helmen vroeger gebruikt werden. De shallow water helmen werden voornamelijk in helder en warm water gebruikt. Bijvoorbeeld in een dok, waarbij in laag water de blokken onder een schip geplaatst moesten worden of om een schip aan de onderkant te kunnen bekijken.

Read more

Overlijdensbericht Boudewijn

Vandaag bereikte ons het treurige nieuws dat Boudewijn vannacht is overleden. Boudewijn was sinds 1994 lid bij Dolphin. We zullen hem als mens, vriend, buddy en instructeur missen. Zijn positieve instelling, humor en bulderende lach laten een leegte achter.

Boudewijn tobte al enige tijd met zijn gezondheid, maar dit bericht kwam volkomen onverwacht. Complicaties bij een medisch onderzoek zijn hem fataal geworden. Zodra er meer bekend is over de uitvaart zullen we dat delen.

Rust zacht Boudewijn.

Read more

Bootcamp 2022

Yes! We mochten weer, een Dolphin weekend zonder corona maatregelen. Vrijdag aangekomen op de camping, tentje opgezet en daarna met z’n alle lekker Chinees gegeten. Als toetje kondigde Monica bijzonder nieuws aan door cupcakes met muisjes uit te delen. Kortom het weekend was goed begonnen! ‘s avonds direct een nachtduik maken! Best wel een beetje spannend, maar ook leuk!

Read more

Nemo33

Zaterdag 22 januari 2022 is het dan zover. We gaan naar Nemo in Brussel om een diepe duik te kunnen maken voor de 1* die graag 2* willen worden. Om 10.00 uur bij Arjen en dan op weg om in Dordt (hoe dichter bij Dordt hoe gekker het wordt…) Shivana op te halen. Om nog onderweg even een kopje koffie met elkaar te drinken hebben we op aanraden van Ferdi een stop in het altijd sfeervolle Waarloos langs de snelweg.

De sfeer zit er alvast in en na korte tijd komen we aan bij Nemo 33. Op de site die ik de afgelopen paar dagen heb bekeken vond ik de buis waar we in gaan duiken best smal en dus vond ik (en gelukkig Caroline en Sandra ook) het toch wel spannend. Keurig op tijd worden we door een vriendelijke Belg ontvangen en krijgen we onze trimvesten, octopussen en duikflessen uitgereikt.

Read more

We kunnen weer..

Het eerste goede nieuws van dit nieuwe jaar: It giet oan!!!!

Als je naar buiten kijkt snap je dat we het dan natuurlijk niet hebben over de elfstedentocht.

Maar met de nieuwe corona maatregelen van afgelopen vrijdag is het zwembad (met restricties) weer open. Helaas nog wel met een gesloten Brasserie, maar toch….. We kunnen weer elkaar in ieder geval weer ontmoeten en duiken.

Read more

Geslaagde ALV 2021

Zondag 3 oktober was het zover. Na 2 jaar konden we eindelijk weer gezellig bij elkaar komen voor onze ALV. Een behoorlijk deel van de ALV is natuurlijk altijd weer het formele stuk over financieren, bestuur, plannen etc. Maar zoals gebruikelijk maken we er ook altijd een feestje van. De reden waarom onze ALV’s zo enorm goed bezocht worden. En dat is best bijzonder!

Read more

De eerste twee buitenduiken 2021

De eerste twee buitenduiken zitten erop. He eindelijk weer met en bij elkaar genieten. We hebben gedoken bij de Zoetersbout. Oosterschelde en getijden water, maar omdat je bijna aan het einde van het bekken zit heb je nog wel het volle verval (ongeveer 3,5 meter) maar bijna geen stroming en kan je dus de hele dag voor duiken.

Read more

Duiken in de nieuwe samenleving!

Beste Dolphins,

Hebben we de afgelopen 2,5 maanden, vanaf medio maart, alles abrupt moeten annuleren. Zwembad dicht, geen handen of knuffels geven, thuis werken en niet duiken…….Vanaf 1 juni kunnen we gelukkig (heel voorzichtig) weer aan opleidingen en recreatie duiken gaan denken! Natuurlijk met in achtneming van de nodige voorzorgsmaatregelen.

Read more